Comeback på KVT

Ranheims suksess på gressmatta har det siste året gitt endringer på fotballtilbudet på KVT. Denne vinteren har det ført til et comeback på KVT for Aleksander Foosnæs.

Da Ranheim rykket opp til Eliteserien sluttet deres trener Svein Maalen som fotballærer på KVT for å øke til full stilling som hovedtrener i eliteserieklubben. Ranheimspiller Kristoffer Løkberg kom da inn som fotballærer ved KVT. Etter en god sesong i den blå drakta, skiftet Løkberg til rød drakt og reiste til Bergen i vinter. Det åpnet for et comeback på KVT for Foosnæs. Han gikk toppidrett Fotball på KVT i perioden 2010 - 2013.

Aleksander er en av kontinuietsbærerne i Ranheim-laget. Han kom til Ranheim i 2010, og ble tatt opp i A-stallen i 2011, før han var en periode i RBK. Han gikk tilbake til Ranheim i 2013. Han forteller at han trives godt i klubben, selv om det lønnsmessig ikke er like bra som det man kan få i andre klubber i Eliteserien. For i Ranheim er ingen av spillerne helproffe på den måten at de kan leve av det de får i lønn fra klubben.
IMG_7109 (Medium)
Aleksander trener jevnlig yoga, og tar med seg erfaringer derifra inn i treningsarbeidet.
- Jeg jobber 40 prosent stilling på KVT og tilsvarende i kundesenteret til DNB, forteller Aleksander. Når det kommer i tillegg til alt som skjer i Ranheim, så forstår vi at han ikke har problem med å fylle opp dagene.

IMG_7122 (Medium)IMG_7122 (Medium)
Aleksander Foosnæs instruerer elevene og gir tips om at for mange touch på ballen drar tempoet ned i spillet.
Etter tiden på KVT startet han direkte på NTNU og tok en bachelorgrad i Informasjonsteknologi. I kombinasjon med fotballen selvfølgelig.

Aleksander forteller at han selv hadde tre fine på på KVT som elev og at det er morsomt å være tilbake.

- Det er så klart en ny opplevelse å være tilbake på skolen i en ny rolle, men så langt trives jeg svært godt i lærerrollen. Elever og lærere har tatt veldig godt i mot meg, fortsetter han.

- Den første tiden har det vært spennende å bli bedre kjent med elevene. Det er en utrolig engasjert gjeng som jakter etter å utvikle seg. Jeg er imponert over samholdet blant elevene og ser frem til å bli enda bedre kjent med gruppa, sier Aleksander.

På spørsmål om han ser noen elever med potensiale til å bli toppspillere sier Aleksander at det helt klart at det er elever her med potensiale. Han mener det er viktig for elevene å huske at utvikling tar tid, og at flere kan nå langt om de er bevisste på dette og legger ned det arbeidet som kreves. Så vil fremtiden vise om han får rett.