Departementsbesøk på valgdagen

TV-skjermen har de siste ukene vært full av ivrige politikere som i valgkampen har gjort alt for å få folk til å stemme på deres parti. Men hvordan er det å jobbe med politikk i departementene, ville 1D-elevene vite da vi hadde statssekretærbesøk i dag.

Statssekretær i Barne- og familiedepartementet, Jorunn Hallaråker, besøkte klasse 1D på KVT i dag. Hun jobber tett sammen med statsråd Kjell Ingolf Ropstad i den politiske ledelsen i departementet. Hun har tidligere vært rådgiver for Ropstad da han var stortingsrepresentant.

Hallaråker er utdannet jurist, og hun fortalte at hun ikke var veldig politisk interessert som ung. Hennes vei inn i politikken var en venninne som mente hun burde søke på en ledig stilling som politisk rådgiver for Kjell Ingolf Ropstad.

Elevene stilte mange gode spørsmål, både om rent politiske saker og om hvordan det var å jobbe i et departement. Hallaråker svarte utfyllende på de fleste spørsmål, men var samtidig ærlig på at det ikke var alle fagområder hun jobbet like mye med. Hun var også ærlig på at det finnes politiske saker som hun opplever som vanskelige.

Det er umulig å på forhånd vite hvordan en skoletime med et slikt besøk blir, når det er spørsmål fra elevene som er i fokus. Men det gir elevene mulighet å få svar på det de lurer på.
IMG_7408 (2) (Medium)IMG_7408 (2) (Medium)
Jorunn Hallaråker jobber i Barne- og familiedepartementets politiske ledelse. Dette departementet har ansvar for saker innenfor områdene familie og barn, barnevern, forbruker og tro og livssyn.