Gå til innholdet
kvalitet, verdier
trivsel
Nyheter

Entreprenørskapssuksess på KVT

Av Knut Ståle Nygård •

KVT tok første- og andreplass i konkurransen Beste Ungdomsbedrift for Sør-Trøndelag under Fylkesmessa på Levanger i forrige uke. To bedrifter får også reise til NM senere i vår - kanskje får vi en Norgesmester i år også?

Lang erfaring med ungdomsbedrifter
- KVT har lang erfaring med ungdomsbedrifter. I mange år brukte vi ungdomsbedrift som pedagogisk verktøy for å få faget Markedsføring og ledelse inn i et litt mer praktisk rettet spor, forteller Torgeir Tunheim. Ingen har hatt ansvar for så mange ungdomsbedrifter ved KVT som han.

- Da jeg kom til KVT for 10 år siden var det tradisjon for å drive ungdomsbedrifter i Markedsføring og ledelse, sier Knut Ståle Nygård. Jeg fulgte opp tradisjonen og hadde ansvar for mange ungdomsbedrifter de første årene. Men det var langt mellom hver gang en bedrift mottok priser på fylkesmessa. Det var vanskelig å hevde seg blant de skolene som hadde ungdomsbedrift som en større del av undervisningen.

Målrettet arbeid har gitt resultater

Torgeir og jeg jobbet lenge for at KVT skulle tilby faget Entreprenørskap og Bedriftsutvikling, fortsetter Knut Ståle. Dette kom etter hvert, og de siste årene er det i dette faget vi har drevet ungdomsbedrifter. Vi ansatte en med lang erfaring fra næringslivet som lærer i faget. Han har hatt ansvar for mange bedrifter som de siste årene har gjort det meget bra på fylkesmessa og i Norgesmesterskapet.

Suksessen kom ikke umiddelbart, for de første årene med Entreprenørskap og bedriftsutvikling gav heller ikke mange prisene på den årlige fylkesmessa. Thora Storm videregående skole tok ofte de fleste prisene, og gav oss noe å strekke oss etter. Med målrettet arbeid med ungdomsbedriftene har suksessen kommet.
IMG_2442IMG_2442
Det ble med mange premiesjekker til KVT etter fylkesmessa i forrige uke.
Etter hvert har vi tatt flere og flere priser, og i år tok KVT desidert flest priser på messa i Trøndelag, konstaterer entreprenørskapslæreren.

Norgesmester
Forrige skoleår vant HidePark UB fra KVT Beste bedrift både i Trøndelag og i NM på LIllestrøm. De deltok derfor på Europamesterskapet som ble arrangert i Sveits. To lag reiser også i år til NM på Lillestrøm, så nå gjenstår det å se om noen av de kan vinne NM også. 
Oppdatert