Hvorfor søke elevplass ved KVT?

Søknadsfristen for å søke seg inn på videregående skole nærmer seg med stormskritt og det er snart på tide å bestemme om du skal sette KVT øverst på prioriteringslista.

KVT har gjennom høsten og vinteren tatt grep for å gjøre skolen skolen aktuell for potensielle søkere. Vi har hatt hundrevis av ungdommer innom dørene på hospitering og åpen skole, og vi har også presentert et nytt fagtilbud.

Idrettsfag breddeidrett
I over 25 år har KVT tilbydd Toppidrett Fotball som en del av studieløpet på studiespesialisering. Fra neste høst tilbyr vi også programområdet idrettsfag breddeidrett. Dette er et eget programområde som er studieforberedende, det vil si at eleven etter tre år kan studere videre på høgskoler og universiteter. Det er viktig å være klar over at du ikke kan ta full fordypning i for eksempel realfag når du går idrettsfag. Ønsker du dette, så må du søke deg til studiespesialisering. Mer informasjon om det nye studietilbudet finner du her.

Hospitering og åpen skole
KVT er med i hospiteringsordningen sammen med de offentlige videregående skolene. I tillegg til de elevene som hospiterte i denne ordningen har vi hatt mange andre grupper innom på hospitering. Mange ønsker å besøke oss på Åpen skole, og derfor har vi lagt den ordinære undervisningen på kveldstid, slik at det er mulig å se hvordan en vanlig skoledag kan være.
illustrasjonsbilder_2017_0035 (Medium)illustrasjonsbilder_2017_0035 (Medium)
Valgets kvaler?
Hvis du ikke har bestemt deg om du vil søke på KVT, så har jeg spurt noen av lærerne om deres beste argumenter for å velge KVT. Kanskje blir valget litt enklere da? Her er en liste med argumenter:
  • Godt læringsklima og god faglig oppfølging av den enkelte
  • Engasjerte og kompetente lærere
  • Motiverte elever i et aktivt elevmiljø
  • Liten og oversiktlig skole sammenlignet med andre skoler i byen - elevene blir sett.
Godt valg!