KVT tilbake i Eliteserien!

Ranheim Toppfotball og KVT har i høst formalisert et samarbeid om en verdibasert utviklingsmodell for unge fotballspillere på herresiden. Det betyr at KVT igjen har samarbeid med en toppklubb på herresiden i Norge.

Dette er en avtale som er bra for både KVT og Ranheim Toppfotball, mener fotballærer ved KVT og spillerutvikler i Ranheim, Ståle Bratseth. - KVT får styrket innholdet i fotballtilbudet, samtidig som Ranheim får styrket tilbudet til unge som vil satse på fotball og skole.

Toppspillere på rekke og rad
KVT har lang tradisjon med å hjelpe spillere til å kombinere skole- og fotballsatsning. I mange år samarbeidet skolen tett med RBK. Samarbeidet ga i mange år veldig gode resultater, og mange av dagens Ranheim-spillere var elever på KVT samtidig som de var i juniorstallen til RBK. Dette gjelder blant annet Daniel Kvande, Even Barli, Michael Karlsen og Aleksander Foosnæs.

Andre eksempler på guttespillere som har gått på KVT er utenlandsproffene Markus Henriksen, Fredrik Midtsjø, Ole Sælnes og Jonas Svensson. På jentesiden har blant annet landslagsspillerne Sarah Suphellen, Guro Reiten og Ingrid Syrstad Engen gått på KVT.
IMG_4548 (Medium)
I Ranheim Toppfotball finner vi mange spillere og trenere som har relasjon til KVT. Dette bildet ble tatt i fjor høst.
Verdibasert utviklingsmodell
Det er sentralt for samarbeidspartnere at man ønsker å utvikle hele mennesket, sier Bratseth. Utviklingen av individet skal alltid sees i sammenheng med utvikling av laget og fellesskapet, utdyper han.

Mange av dagens Ranheimspillere har gått fra juniorlaget hos RBK via klubber på lavere nivåer, før de nå er etablert på Eliteserienivå. Dette viser at det er viktig å ha et mer langsiktig perspektiv på spillerutviklingen enn mange toppklubber har i dag. Selv om man ikke klarer å ta steget fra juniornivå til seniornivå i en toppklubb, så betyr ikke det at man ikke kan slå gjennom på et senere tidspunkt.
IMG-0513_edited (Medium)IMG-0513_edited (Medium)
Fra venstre: Iver Sandvik (Ranheim), Eimund Fossum (KVT), Frank Lidahl (Ranheim) og Ståle Bratseth (KVT) etter signeringen av samarbeidsavtalen.
Ranheimspillere underviser på KVT
Det siste året har Ranheim spiller Kristoffer Løkberg hatt en deltidsstilling som fotballtrener på KVTs fotballtilbud. Før det hadde Ranheim-trener Svein Maalen samme stilling. Det inngår nå i avtalen mellom partene at en Ranheim-spiller skal bidra med undervisning på fotballtilbudet ved skolen.

Et viktig moment i samarbeidsavtalen er at KVT kan anbefale unge spillere for klubben, og klubben kan anbefale spillere å søke på KVT. Men det er viktig for begge parter at dette samarbeidet IKKE handler om at Ranheim skal hente flere ungdommer til Ranheim og ‘tømme’ utviklingsmiljøer i Trøndelag, sier daglig leder i Ranheim Toppfotball, Frank Lidahl, om avtalen.

Fotball på studiespesialisering
Fotballelevene ved KVT går på ordinært løp over tre år på studiespesialisering. De velger toppidrett fotball som ett av flere programfag på studieprogrammet. De fullfører da videregående på ordinær tid, samtidig som de satser på fotballkarrieren.

Den nye avtalen hindrer selvfølgelig ikke at alle kan søke seg til Toppidrett fotball på KVT, uansett hvilken klubb de kommer fra og uansett hvor det bor i landet, avslutter Ståle Bratseth. - Som friskole kan KVT ta inn elever fra hele landet.