Gå til innholdet
kvalitet, verdier
trivsel
Nyheter

Ny norgesmester fra KVT?

Av Knut Ståle Nygård •

Vi lever fortsatt i spenning. Kan KVT vinne NM for ungdomsbedrifter i år også? NM på Lillestrøm startet i går, og avsluttes med kåringer i ettermiddag.

HidePark UB fra KVT vant NM i fjor og deltok på EM i fjor sommer. I år er det Birdsavers UB fra KVT som skal forsvare Sør-Trøndelags ære i NM. I tillegg er også Stickers UB fra KVT på Lillestrøm og deltar i andre konkurranser enn Beste ungdomsbedrift. Om noen timer får vi fasiten om det blir noen premiesjekker (og evt billett til EM) å ta med hjem til Trondheim.

I går deltok bedriftene som konkurrerer om å bli beste ungdomsbedrift i scenepresentasjon for jury og i panelintervju. For bedriften som vinner beste bedrift er det ikke nok å ha et godt produkt, men bedriften må prestere godt på mange områder for å kunne hevde seg i konkurransen.

De som vil følge med på hvilke bedrifter som vinner de ulike kategoriene, kan sjekke denne lenken. Her er allerede resultater fra flere konkurranser (forhåndsinnsendte) oppdatert.

Hidepark-gjengen har også fått invitasjon til NM. Som forrige års NM-vinner, har de i formiddag presentert seg for lærere som bruker ungdomsbedrift i undervisningen. Det kan være nyttig å se hva de som går helt til topps gjør for å lykkes. Entreprenørskapslærer Arne er til stede under NM, og han kunne rapportere om at HidePark mottok trampeklapp etter sin presentasjon.

Oppdatering etter premieutdelingen:

Birdsavers UB vant faktisk NM! Les mer i egen sak.
BirdsaversBirdsavers
Birdsavers UB har utviklet en løsning for å merke vindmøller slik at ørner skygger unna og unngår å bli truffet av vindmøllebladene.
stickers
Stickers UB selger klistrelapper som man fester på brukte plastkorker for å kunne bruke de i spill som gir morsom læring.
Oppdatert