Gå til innholdet
kvalitet, verdier
trivsel
Nyheter

Seks Ranheim-spillere har bakgrunn fra KVT

Av Knut Ståle Nygård •

Vi har alle muligheter, sier Ranheimspiller Aleksander Foosnæs, før Ranheim spiller to kvalifiseringskamper mot Sogndal om den siste ledige plassen i neste års Eliteserie. Han er en av ni blant spillere og trenere i Ranheim som har tilknytning til KVT.

Foosnes er 23 år og har spilt i Ranheim siden 2011, med et lite avbrudd i RBK i 2013. Han gikk på fotballtilbudet på KVT 2010 - 2013, og sier at kanskje det viktigste han har med seg fra den tiden er hva det krever å være 24-timers-utøver. Forståelsen av at søvn, kosthold, treningsbelastning og totalbelastning i hverdagen påvirker treningsutbytte og prestasjoner i fotball er essensiell.

Svært god på individuell oppfølging
- Fotballtilbudet på KVT gir en unik mulighet for unge som ønsker å kombinere toppidrett og skole, mener Foosnæs. Muligheten til å tilrettelegge skolehverdagen gir et optimalt utgangspunkt for å lykkes på skolen og fotballbanen. I tillegg har KVT faglig sterke trenere som er svært god på individuell oppfølgning, fortsetter han.
IMG_4555 (Medium)
Individuell oppfølging av spillerne er viktig i fotballen. Her snakker KVT-lærer og spillerutvikler i Ranheim Ståle Bratseth med Aleksander Foosnæs under en av Ranheim-treningene forrige uke.

Lavbudsjett i Ranheim
De andre lagene i Obosligaen har stort sett heltidsspillere, mens spillerne i Ranheim ikke kan leve av fotballen alene. Lave budsjetter gjør det umulig å betale spillere på fulltid i klubben. Spillerne jobber eller studerer derfor samtidig som de skal være toppidrettsutøvere. Aleksander Foosnæs kombinerer fotballsatsningen med studier i informasjonsteknologi og deltidsjobb i DNB. Han er som de fleste andre spillerne i klubben fra Trøndelag (Trondheim). Seks av de har gått på fotballtilbudet på KVT.

Hvordan arter dagene seg for Ranheim-spillerne?

- Hverdagen er nok ikke veldig ulik den hverdagen man har når man kombinerer skole og toppidrett på KVT. Vi har som regel tidlig ettermiddagstrening og da har alle vært enten på jobb eller skole. En slik hverdag forutsetter at man er nøye med planlegging, kosthold og søvn for å fungere optimalt, sier 23-åringen.
IMG_4548 (Medium)IMG_4548 (Medium)
Bak fra venstre: Medtrener Tarjei Smågesjø, Daniel Kvande, hovedtrener Svein Maalen, Michael Karlsen og spillerutvikler Ståle Bratseth. Foran fra venstre: Aleksander Foosnæs, Even Barlie og Alexander Hovdevik. Kim Ove Riksvold var ikke til stede.
- Det er nok individuelle forskjeller på hvordan man har strukturert hverdagen sin, da hver enkelt har forskjellige behov. For eksempel har jeg mandager som fridag/restitusjonsdag, da vi stort sett har kamp på søndager. Jeg har erfart at den er nødvendig for å fungere resten av uka, sier Foosnæs.

Om sine egne ambisjoner meddeler Foosnæs at han ønsker å se hvor langt han kan nå, og at han ønsker å få spille på et så høyt nivå som mulig. Nå gjenstår det bare å se om han får prøve seg på høyeste nivå i Norge fra neste sesong.

Spennende fotballhøst
Ranheim har et av de minste budsjettene i Obosligaen, men til tross for det kapret de fjerdeplass og muligheten til å kvalifisere seg til Eliteserien. De fire lagene på kvalifiseringsplass i Obosligaen gjør opp om en plass i kvalifiseringskamp mot det laget i Eliteserien som kommer på kvalifiseringsplass (Sogndal).

Ranheim har på sin veg slått ut Sandnes Ulf og Mjøndalen, og Foosnæs forteller at det har vært meget spennende kamper, der de har vunnet fordi de har klart å mobilisere når det gjelder som mest.

Ranheim har nå to viktige kamper igjen før de vet om det blir Eliteserie eller Obosligaen neste år. Aleksander mener de har en fair sjanse å slå Sogndal over to kamper.

- Sogndal er et godt lag, det viser de når de slår VIF 5-2 i siste serierunde. Det kan være til vår fordel at disse kvalifiseringskampene lever sitt eget liv. Og det kommer til å være helt opp til oss selv hvordan det går. Vi har alle muligheter foran oss, avslutter Aleksander Foosnæs.

Oppdatert