Om KVT

KVT - kristen friskole

KVT er en friskole opprettet på religiøst grunnlag etter friskoleloven. Skoler som KVT skal ha fokus på det kristne verdigrunnlaget.

Skolens kristne verdiforankring er synlig på ulike måter. Hver morgen har alle undervisningsgrupper et kort ord for dagen. Noen ganger i året samles alle elevene til felles samlinger om tema som har med kristen tro å gjøre.

Kristendomsprosjektet er noe som alle elever på Vg1 og Vg2 på KVT må ha. Her setter man av en hel uke der Vg1 (før jul) og Vg2 (på våren) blant annet lager en forestilling knyttet til et kristent tema. Profesjonelle instruktører leder arbeidet underveis.

Elevene får velge hvilke aktiviteter de vil være med på løpet av uken. Kor, band, dans, drama, video, reportasje, foto, scenografi og kostyme er noen av aktivitetene som elevene har kunnet velge mellom de siste årene. Fremføringen av sluttproduktet er høydepunktet og en del av avslutningen før jul.

De frivillige aktivitetene er elevstyrt. Les mer om dem her.
IMG_7567 (Large)IMG_7567 (Large)
Glimt fra kristendomsprosjektet desember 2019.