Søker KVT

Studietilbudet på idrettfag

Vil du drive med idrett og samtidig få studiekompetanse?
KVT tilbyr idrettsfaglig utdanning med fordypning innen faget Breddeidrett.

Hva er idrettsfag?
Idrettsfag er et studieforberedende utdanningsprogram som passer for deg som er glad i fysisk aktivitet og som ønsker å skaffe deg studiekompetanse. Du vil blant annet lære om trening, treningsledelse, helse, kosthold og kroppens oppbygning. Idrettsfag passer for deg som driver aktivt med én eller flere idretter og som ønsker trening nesten hver dag, i og utenfor skoletiden. I løpet av skoleløpet vil vi innom de fleste tradisjonelle idretter og aktiviteter. I tillegg vil du få anledning til å prøve ulike aktiviteter som f. eks. klatring, padling, skøyter, curling, skyting. Tilbudet vil kunne tilrettelegges ut fra ønsker og kunnskap i elevgruppa. Skolen er kjent for sitt gode miljø. Vi trener i topp moderne anlegg i umiddelbar nærhet til skolen.

Treningsanlegg
• KVT- hallen m/styrkerom
• Kunstgressbaner og uteareal
• Samarbeid med lokale treningssenter

Breddeidrett
Her vil du få prøve deg på et bredt spekter av idretter og ulike former for trening. Vi er innom de mest vanlige hallidrettene som basketball, volleyball, håndball, fotball, friidrett, turn og dans. I tillegg drives styrke- og utholdenhetstrening. Du vil lære om trening generelt og om de ulike idrettene spesielt.
illustrasjonsbilder_2017_0009illustrasjonsbilder_2017_0009
Fra læreplanen i breddeidrett:
"Mange unge ønsker å tøye egne grenser ved å delta i spennende og utfordrende idrettslig aktivitet. Faget breddeidrett er et tilbud til ungdom som ønsker allsidig aktivitet der de kan tilegne seg kunnskaper om og ferdigheter i flere forskjellige idretter og aktiviteter. Opplæringen skal utvikle evnen til å ta ansvar for andre og verdsette andres innsats."

Studieretning for idrettsfag er et 3-årig løp som gir deg generell studiekompetanse, og dermed et godt grunnlag for studier ved universiteter og høgskoler. Gjennom teori og praksis får du også et bredt grunnlag for å utvikle deg idrettslig, og for at du kan ta på deg instruksjons- og lederoppgaver i organisert idrett og friluftsliv.

Les mer om idrettsfag på www.vilbli.no.