3 ungdomsbedrifter fra KVT til Norgesmesterskapet

Dagen før myndighetene stengte alle skoler skulle flere bedrifter deltatt på årets fylkesmesse for ungdomsbedrifter. Etter råd fra helsemyndighetene ble messen avlyst.

Ungt Entreprenørskap står som arrangør av fylkesmesse og NM for ungdomsbedrifter. Når de fysiske messene ble avlyst, måtte de snu seg om og lage digitale messer, både på fylkesplan og på landsplan.

Sterke tradisjoner
Ungdomsbedriftene ved KVT er knyttet til faget Entreprenørskap og Bedriftsutvikling, og bedriftene i fylket konkurrerer med hverandre i mange ulike kategorier. Bedrifter fra KVT har de siste årene gjort det meget godt, og to år på rad ble bedrifter fra KVT faktisk kåret til Norges beste ungdomsbedrift.

Tre bedrifter fra KVT kvalifiserte seg til NM i år, og det er bedriftene Safe and Sound UB (produkt: redningsarmbånd som forhindrer dødsulykker ved drukning), Lær Lett UB (produkt: bildekortspill for morsom språkopplæring) og Clean Air UB (produkt: bilmontert samler av svevestøv). Hvis du vil lese mer om hvilke kategorier de ulike bedriftene fra KVT og Trøndelag skal konkurrere i når Norgesmesterskapet går av stabelen i kommende uke, så finner du det her.

Annerledes forberedelser
Presentasjoner av bedriftenes bidrag i de ulike kategoriene ble denne gangen spilt inn på video. Det medførte et stort ekstraarbeid for bedriftene, som i denne perioden ikke kunne være på skolen sammen med faglærer Arne U. Hoff.

- Elevenes motivasjon for dette arbeidet gjør at de fint greide jobben med å forberede seg til messa, sier han.

Hemmelighet bak suksessen?
Det er lett å tenke at man har funnet en god oppskrift på hvordan man skal gjøre det bra med ungdomsbedriftene når man for femte år på rad får med seg bedrifter til NM.
cleanairansattecleanairansatte
Clean Air UB vil løse problemene med svevestøv fra biltrafikk. (Foto utlånt fra UE Trøndelag)
- God sammensetning av teamene er en viktig forutsetning for å gjøre det bra, forteller Arne. Og han mener også at suksess avler suksess.

Mye medieoppmerksomhet
Det er ikke uvanlig at ungdomsbedrifter som gjør det bra i konkurranser, får profilering i media. Denne gangen har Lær Lett UB fått innslag på NRK Trøndelag og oppslag på www.adressa.no (krever +-abonnement) om sitt produkt. Nettavisa Nidaros, NRK Trøndelag og NRK Midtnytt har tidligere hatt oppslag om Safe and Sound UB.

Det blir spennende å se om KVTs ungdomsbedrifter får med seg noen premier fra NM også når det går av stabelen i neste uke. Vi ønsker i alle fall elevene lykke til med alle presentasjoner og intervjuer.