Elevrådet med tips til hjemmeskole

Elevrådet ved KVT er opptatt av at elevene ved skolen skal være i best mulig stand til å gjøre hjemmeskolen meningsfylt og lærerik. Derfor har de laget video med gode tips til hvordan man kan legge til rette for gode rutiner i en annerledes hverdag.

Stengte skoler gir utfordringer både for lærere og elever. Lærerne har gått en bratt læringskurve for å gjøre seg i stand til å tilby et meningsfylt og lærerikt opplegg for elevene. Elevene på sin side må forholde seg til en annerledes hverdag, der de i større grad må gjøre prioriteringer på egen hånd. Grensene mellom skole og hjem blir også litt utvisket slik situasjonen er nå.

Elevrådsstyret har gjort seg noen tanker om hva man bør gjøre for å få gode skoledager på hjemmebane. De har derfor laget en liten video med konkrete tips og råd til medelevene.

Planlegging og struktur
Elevrådet påpeker viktigheten av å ha en strukturert skolehverdag der man fortrinnsvis følger den oppsatte timeplanen og planlegger arbeidsoppgavene fremover. De mener også at det kan vær fornuftig å legge bort mobiltelefonen, siden den for mange blir en distraherende faktor når de arbeider.
tips_til_hjemmeskoletips_til_hjemmeskole
Elevrådet ved KVT gir i en video gode råd til hvordan medelevene kan få gode skoledager i den tiden de har hjemmeskole.
Trekk frisk luft
Elevrådet er også opptatt av at dagene må fylles med mer enn skole. De oppfordrer elevene til å ta pauser og finne andre gjøremål å fylle tiden med. Kanskje kan man lære seg å spille et instrument eller lese en god bok? De påpeker også at det er viktig å trekke frisk luft og å holde seg fysisk aktiv.

Vil du se hele filmen, så finner du den her: https://www.facebook.com/KVTskole/videos/1071228179924964/