Fine avslutningsfester

Etter noen få dager med tilnærmet "normal" undervisningssituasjon, er det nå ingen elever i korridorene på KVT. Elevene som nå avslutter sin skolegang på KVT har hatt sin avslutningsfest og de andre har gått ut i en velfortjent sommerferie.

Lettelse i reglene knyttet til antall personer som kan være til stede på større arrangementer gjorde at skolen i går kunne gjennomføre korona-tilpasset avslutningsfest for elevene på Vg3, mens elevene på Vg2 helse- og oppvekstfag hadde sin fest før helga. Innholdet i festene var ikke så veldig annerledes fra tidligere, men foresatte, søsken eller venner måtte følge arrangementet på stream på internett.

Elevene stod for det meste av innholdet i begge festene. De fikk muligheten til å komme med hilsener, gjerne gjennom sang eller tale. I tillegg fikk de lærerne som har hatt klassene mest gjerne en oppmerksomhet. Elever deltok med også kulturelle innslag.

Det er rørende å registrere elevenes takknemlighet for det de har fått med seg gjennom tiden på KVT. De gav også uttrykk for takk for den jobben de ansatte har gjort.

Våren har på alle måter vært spesiell, med full avstenging, delvis avstenging og etter hvert nesten normal skoledrift de siste dagene (men med visse korona-tiltak). Elevenes håndtering av denne tiden har nok vært ulik, men generelt sett har de taklet denne tiden veldig bra. De har også gitt mange gode tilbakemeldinger på hvordan lærerne har drevet undervisning.

IMG_7849 (Large)IMG_7849 (Large)
På avslutningsfestene kom alle klassene frem på scenen for takk til lærere og tale og/eller sang.
Skulle det skje at det i løpet av neste år kommer en ny nedstenging, så vil skolen være bedre forberedt enn det den var i vår. Men mye av vårens lærdom kan også komme til nytte i en mer vanlig skolehverdag.

Snart kan også de ansatte begynne på sin velfortjente ferie, men før det gjør de unna noen dager med planlegging av neste skoleår.