Godt nyttår på rødt nivå

Vi ønsker alle elever og ansatte godt nytt år! De to første ukene opererer vi etter myndighetens krav på rødt nivå, noe som betyr at det blir en kombinasjon av fysisk undervisning på skolen og digital undervisning hjemme.

Rødt nivå betyr også at vi alltid må holde en meter avstand, både i og utenfor klasserommet. Kantina vil være åpen, men vi oppfordrer flest mulig til å spise i det klasserommet de har i timen før lunsj.

Ta coronatest
Test-kitet som ble utdelt før jul brukes i forkant at du har første dag med fysisk undervisning på skolen. De som har hatt corona siste tre måneder skal ikke teste seg. Negativ test er inngangsbilletten for å komme på skolen. Får du positivt testsvar må melde inn dette på minside.trondheim.kommune.no, og du må ta PCR-test. Du må være isolert minst til resultatet av PCR-testen er klart.

Undervisning i uke 1 og uke 2
For å gjøre plass til undervisning i mindre grupper på skolen, vil mye av undervisningen de to neste ukene være digital. I praksis betyr det at elevene to av tre skoledager de kommende to ukene følger undervisningen digitalt hjemmefra. Oversikt over hvilke dager det er fysisk oppmøte og digital skole kommer i løpet av dagen.

Digital undervisning
De dagene det er hjemmeundervisning kan mange innvilge seg litt ekstra søvn på morgenen. Men vi anbefaler at du står opp, tar deg frokost og rigger deg til ved PCen før du logger deg på til første undervisningsøkt. De digitale undervisningsøktene skal normalt ikke være lengre enn 60 minutter, og det blir nok ofte slik at dere har felles undervisning i begynnelsen og slutten av økten, og at dere jobber på i grupper eller på egen hånd innimellom.
PB031126 (2) (Small)PB031126 (2) (Small)
Velkommen tilbake til fysisk undervisning for de som får negativ coronatest.
Vi vet at noen vegrer seg for skru på kamera når de sitter med hjemmeskole. Vi kan ikke tvinge noen til å gjøre det, men spesielt når dere blir delt inn i mindre grupper i breakout-rooms i Canvas, så anbefaler vi at du skrur på kamera. Det er mye lettere å jobbe på gruppe med elever du kan se! For læreren så er det også mye kjekkere å ha undervisning for elever de faktisk kan se.

Hva skjer etter uke 2?
Vi vet ingenting om hva som skjer med undervisningen etter uke 2, men alt avhenger nok av hvordan smitteutviklingen blir i de to kommende ukene. Så snart vi vet noe mer, så kommer det mer informasjon.