Klasse 1A ble klimavinnere

Når NM i klima ikke var gjennomførbart, arrangerte KVT intern klimakonferanse for førsteklassingene i forrige uke. Klasse 1A gikk av med seieren og dag fikk det premien, pizza til hele gjengen.

KVT har tidligere deltatt i NM i klima. I år ble det avlyst på grunn av at skolene i pandemien var i veldig ulike situasjoner knyttet til hvilket nivå de drev på. KVT valgte derfor å erstatte dette arrangementet med en intern klimakonkurranse mellom førsteklassingene. Elevene fikk poeng etter hvor gode løsninger de valgte for å spare klimaet. Dette kan for eksempel handle om å dusje mindre, gå til skolen (i stedet for å ta buss eller bli kjørt), eller å spise miljøvennlig (mindre kjøtt og mer vegetar).

Vi tok en liten prat med to elever fra 1A, for å høre hva de har gjort for å bidra i konkurransen.

Sydde lommebok
Stine Stokkan fikk med seg familien på å spise mer fisk og vegetarmat. De spiser en del av dette ellers også, men de spiste mer nå enn til vanlig. Hun fortalte at de hadde snakket en del om dette med klima i familien, og at det hadde skapt holdninger som de kan ta med seg videre.

- Jeg syr og reparerer en del klær til vanlig, men i klimauka sydde jeg faktisk min egen lommebok, forteller Stine.

Gikk mer
Martin Samdahl forteller at de i hans familie stort sett gjorde som før, men at de hadde spist noe mer klimavennlig i konkurranseuka.

- Men jeg har i tillegg gått en del i stedet for å ta buss, noe som gir både klimagevinst og trening, tilføyer Martin.

Vi takker alle elevene på Vg1 med innsatsen i klimakonkurransen, og gratulerer 1A med seieren!

IMG_20210420_122413 (Large)IMG_20210420_122413 (Large)
Vinnergjengen fra 1A samlet på et brett.
IMG_20210420_121704 (Large)
Martin og Stine bidro til at 1A vant klimakonkurransen på KVT.
IMG_20210420_122555 (Large)
Det ble ikke noe pizza igjen til fotografen....