Gå til innholdet
kvalitet, verdier
trivsel
Nyheter

Læring og utvikling via Erasmus +

Av Knut Ståle Nygård •

På tross av coronapandemien gir reiserestriksjoner, så har helse- og oppvekstfag ved KVT gjennomført samarbeid på tvers av landegrensene de siste ukene.

Seksonsleder for helse- og oppvekstfag, Anne Marit Bjørseth Aukan, gir uttrykk for takknemlighet for opplegget de har fått gjennomført med samarbeidspartnere i Irland de to siste ukene. Erasmus + er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Norge er med gjennom at vi er med i EØS-avtalen.

- VI har delt erfaringer og kunnskap samtidig som vi har bygget nye relasjoner i denne perioden, forteller Anne Marit. Og vi har også fått frisket opp engelskkunnskapene våre, tilføyer hun.

Situasjonen i Irland er annerledes enn her i Norge, for skolene har vært stengt siden før jul, og åpner ikke før tidligst i april. Studentene forteller om en krevende studiesituasjon, der de kjenner at isolasjon gjør noe med mennesker.

- På KVT er vi heldige, for vi får gå på skole, møtes i klasserommet og delta i et fellesskap, sier Anne Marit, før hun fortsetter:

- Vi har delt videoer, laget Kahooter og delt efaringer om hvordan pandemien påvirker oss som mennesker. 
-8027428405286170277-8027428405286170277
Digitale møter erstattet reise i koronatiden.
- Vi deler en gjensidig takknemlighet for dette samarbeidet. Og vi har fått bekreftet at det å møtes, om det er kun digitalt, så er det viktig for oss, for både læring og utvikling, avslutter Anne Marit.
Oppdatert