Medaljegrossist på to hjul

Elevene på idrettsfag på KVT er aktive i ulike idretter. Siste helga i oktober imponerte Sondre Aarsborg Weiseth fra Stjørdal stort med seks medaljer i junior-NM i banesykling.

I år ble NM i banesykling arrangert 29. - 31. oktober i den flunkende nye Sola Arena i Stavanger. Det gjennomføres mange ulike øvelser i NM i banesykling, og Sondre tok for seg godt av medaljene i sin klasse. De siste årene har det vært vist mye sykling på norske TV-kanaler, men lite av det har vært på øvelser i velodrom, så slik sett er kanskje ikke idretten så kjent for folk flest. Derfor har vi beskrevet øvelsene nedenfor.

Sondre forteller at han i løpet av helga tok sølvmedaljer på sprint og scratch og gullmedaljer på 1000m, 3000m (norgesrekord i begge grener), poengløpet og omnium sammenlagt.

sondre_weiseth_NM_banesykling (Medium)
Sondre fikk prøve premiepallen seks ganger i løpet av NM. Her mottar han en av gullmedaljene.
2021-11-04T14_11_33.592Z2021-11-04T14_11_33.592Z
Sondre i full fart i velodromen. Bildene i reportasjen er tatt av Kjetil Birkedal Pedersen og er brukt med tillattelse.

De ulike øvelsene går ut på følgende:
Sprint: 1 mot 1, førstemann i mål på tre runder.
Scratch: fellesstart, førstemann til må på 30 runder.
Poengløp: 80 runder og spurt hver tiende runde med fem poeng til vinneren av spurten, 20 poeng for å ta igjen feltet med en runde. Sondre vant to spurter og tok igjen feltet med to runder.
Omnium sammenlagt: 4 ulike ritt

Vi gratulerer Sondre med fantastiske resultater og ønsker lykke til videre i karrieren.