Mye spennende i oppstarten på KVT

Vi har snart tilbakelagt to skoleuker i det nye skoleåret, og nå er vi i godt gjenge med skolearbeidet.

Det er umulig å overse at noe er annerledes med årets skolestart. Vi har aldri tidligere blitt møtt med håndsprit i inngangspartiene og fokus på holde en meters avstand utenfor klasserommene, men på tross av dette virker det som om de første ukene har gått bra.

KVT har i mange år hatt fokus på å bruke tid de første skoleukene på å skape et godt sosialt miljø og læringsmiljø. Dette har vi gjort i år også. Opplegget har nok blitt justert litt, men det betyr ikke at man ikke oppnår den ønskede effekten av bil-kjent-dagene.

I uke hadde blant annet elevene på Vg1 og påbygg Vg3 to dager i egen klasse med bli-kjent-aktiviteter og informasjonsopplegg. Tradisjonelt har disse klassene vært på overnattingstur til Berkåk og Oppdal i andre uke, men det ble det ikke noe av år på grunn av corona-pandemien.

I stedet for overnattingstur har klassene i år hatt en dag med bli-kjent-opplegg her lokalt, og klassene valgte litt ulike løsninger. Bowling og besøk i klatrepark er eksempler på aktiviteter elevene var ute på i går, og vi ser at det er viktig at elevene får tilbringe tid sammen også utenfor klasserommet, spesielt nå i begynnelsen. Erfaringene er at smittevernet blir tatt hensyn til på de stedene vi har besøkt.

Andre- og tredjeklassene var også ute på opplegg i nærområdet i går, for det er viktig å bygge klassemiljø der også.

uteskole BUA (Medium)
Fra utedag med barne- og ungdomsarbeiderfag.
aktivitetsdag bua (2) (Medium)
Sykkel-smoothie på aktivitetsdag for barne- og ungdomsarbeiderfag.

oppstartsdag2 (Medium)oppstartsdag2 (Medium)
Oppstartssamling i smittevennlig avstand i idrettshallen.
oppstartsdag (Medium)
Elevene ble samlet puljevis på ulike tidspunkter på oppstartsdagen i år. De ble møtt av smilende lærere som sørget for at alle fikk spritet hendene før de gikk inn i hallen..

blikjentaktivitet 1D (Medium)
Froskebretting i 1D.