Tilnærmet normal skoledrift gjennom høsten

Ingen KVT-elever har fått påvist korona denne høsten. Gode rutiner og god innsats fra elever og personale har gjort at vi har hatt tilnærmet normal skoledrift gjennom hele høsten. Det er vi veldig takknemlige for.

Hjemmekontor for elever og lærere
Så lenge elever og personale blir hjemme også ved små luftveissymptomer, så har nok fraværet for en del elever vært høyere enn det ville vært i en normalsituasjon. Det betyr at enkeltelever og lærere har jobbet på hjemmekontor. Elevene som har vært hjemme på grunn av "snufs" har fått informasjon gjennom kalenderen for å kunne jobbe hjemme.

Godt innarbeidede rutiner
Det første som møter elevene når de kommer på skolen er håndspritdispensere. Det samme møter de i klasserommet. Etter hver økt spriter elevene av bord og stoler, slik at det er rent til neste gruppe kommer i klasserommet.

En trapp har blitt enveiskjørt, mens de andre trappene har fått midtdeler for å sikre avstand mellom elever som går opp og ned.

Heldagsprøver og kristendomsprosjekt
I tiden frem mot jul blir det heldagsprøver og kristendomsprosjekt. Heldagsprøvene er spredt ut over flere rom og avstanden mellom pultene i idrettshallen er økt. Ganske normal gjennomføring, men vi sørger for godt smittevern.

Kristendomsprosjektet kjennetegnes normalt av at elevene jobber sammen i grupper med elever fra forskjellige klasser. Dette er ikke mulig å gjennomføre i år. Men prosjekt blir det. Nå blir det ekstra tid for Vg1-klassene å jobbe sammen om noe som ikke er skolerelatert.

Snart juleferie
Forhåpentligvis kan vi gå ut i juleferie uten at noen blir smittet. Da kan elever og personale gi hverandre en digital klapp på skuldra for godt smittevern i månedene som har gått.

gruppearbeid (Large)gruppearbeid (Large)
Gruppearbeid med medelever fra samme klasse er mulig på gult nivå for skolen.
temadag
Russen påvirkes også av pandemien, da er det greit å arrangere temadag i stedet for tur til Åre.