Gå til innholdet
kvalitet, verdier
trivsel
Nyheter

Vant sjakkturneringen for tredje år på rad

Av Dag Jørgen Hansen •

For tredje år på rad vant Sigve Sundsbø (3c) sjakkturneringen på KVT – uten å avgi et eneste poeng. Han er selvsagt fornøyd med å gå gjennom seks runder uten tap, og innrømmer at det hadde vært litt kjipt å miste tittelen han har hatt i to år. 

Sigve hadde god kontroll og var aldri i reell tapsfare i noe parti. Men Malgorzata Nadzieja Kopaczek-Styczen fra 1c gav ham tøffere konkurranse enn han har fått de to siste årene. Malgorzata tapte på tid mot Sigve, men ellers vant hun alle partiene sine og tok en klar og, vil mange si, hederlig andreplass. Men når hun blir spurt om hvordan hun vurderer egen prestasjon, svarer hun:

- Først og fremst er jeg misfornøyd med at jeg ikke vant.

Selvtilliten er det ingenting å si på. Dette er første gang at en jente har hevdet seg i toppen i sjakkturneringen på KVT, og forhåpentligvis kan hennes suksess føre til at flere jenter melder seg på neste år.

Malgorzata satser nå først og fremst på en sjakkdommerkarriere. Mange turneringer har en egen kvote med kvinnelige dommere, og dermed er sjansen stor for å bli invitert til turneringer i mange land. Hun har allerede vært på dommerkurs i Georgia i forbindelse med sjakkolympiaden der. 
IMG_6871 (Large)IMG_6871 (Large)
Sigve Sundsbø (3C) og Malgorzata Nadzieja Kopaczek-Stycsen (1C) tok henholdsvis første- og andreplass i sjakkturneringen på KVT.
Sigve og Malgorzata vil representere KVT på skolesjakkturneringen som arrangeres på Heimdal vgs. i januar. Med så erfarne og dyktige spillere på første- og andrebord bør laget til KVT ha gode muligheter til å kapre pokalen, som Sigve for øvrig har vært med på å vinne to ganger før.
Oppdatert