Viktig kontakt med foreldrene

KVT ønsker å bygge et godt forhold til både elever og foreldre. Det skal være en lav terskel for å ta kontakt med oss som skole hvis foreldrene trenger det. Foreldremøtene er med på å senke denne terskelen.

Med mellom 150 og 200 nye elever denne høsten, så ville det ikke vært mulig å gjennomføre felles foreldremøte for alle klasser når vi skal holde smittevernreglene. Derfor ble foreldremøtet denne gangen fordelt over to kvelder og tre samlinger.

Foreldremøtet startet med en fellessamling først, før det forsatte med en samling i egne rom for foreldrene til elever i de ulike klassene. Elevene fikk i år ikke anledning å være med på samlingen.

For mange av de foresatte er KVT et nytt bekjentskap. Men det viser seg også at mange av foreldrene enten har hatt barn her tidligere eller så har de gått her selv. Vi tror dette kan være godt å høre også for de som stifter bekjentskap med skolen for første gang, for tidligere elever som er fornøyde kan gi en trygghet for at ungdommen har gjort et godt valg.

Vi vet at det rører seg mye hos ungdommer gjennom årene på videregående. Noe av det viktigste vi kan formidle til de foresatte er at vi ønsker at elever eller foredre skal ta kontakt med oss hvis ungdommene har utfordringer. Det er bedre å ringe skolen en gang for mye enn en gang for lite. Som rådgiver Marit sa i en av klassene: Problemer man tar opp i en tidlig fase kan ofte løses med små grep, mens det man venter for lenge med kan blir mer utfordrende å løse.

Vi på KVT vil gjøre det vi kan for at elevene skal finne seg godt til rette og trives på skolen. I samarbeid med foreldrene så tror vi det skal gå veldig bra.
IMG_20200910_175333 (Medium)IMG_20200910_175333 (Medium)
Felles samling for foreldre fra elever i flere klasser.
IMG_20200910_182117 (Medium)
Rådgiver Marit Husby Bratseth med informasjon om elevtjenesten til fotballklassen, 1B.